Mitä tapahtuu JKY:n kansainvälisyysrintamalla?

Mitä tapahtuu JKY:n kansainvälisyysrintamalla?

Aurinko, vappu ja viimeisten deadlinejen uhkaava lähestyminen. Kaikki nämä ovat merkkejä siitä, että kevätlukukausi alkaa pian olla pulkassa ja kesälaitumet ovat lähitulevaisuudessa todellisuutta meille enemmän (tai vähemmän…) ahkeroineille opiskelijoille. Voitaisiin kuitenkin väittää, ettei loppukevään lähestyminen, ehkä valmistuvia lukuun ottamatta, merkitse suomalaisille opiskelijoille niin suurta muutosta kuin mitä se on pian kotiin palaaville vaihto-opiskelijoillemme. Ensimmäinen kysymys, mitä monelle suomalaiselle tulee mieleen vaihto-opiskelusta Suomessa, on miksi. Miksi ihmeessä kukaan haluaisi tulla jopa vuodeksi asumaan maahan, jossa aurinkoa ei talviaikaan näy moneen kuukauteen, huhtikuun lopussa sataa räntää ja ruokakulttuuri on äänestetty maailman huonoimmaksi? Itseasiassa yllättävän moni, sillä Johtamiskorkeakoulu saa joka vuosi toivottaa tervetulleeksi yliopistoomme lähes parisataa vaihto-opiskelijaa. Ja, kumma kyllä, kuuleman perusteella heistä iso osa odottaa kauhulla kotiinpaluuta ja tämän ”ankean” kotimaamme jättämistä.

Johtamiskorkeakouluun saapuu vuosittain reilusti enemmän vaihto-opiskelijoita, kuin mihinkään muuhun Tampereen yliopiston yksikköön. Jo senkin puolesta on erittäin perusteltua kehittää toimintaa kansainvälisyyden saralla JKY:n tasolla, tietenkin tiiviissä yhteistyössä JKY:n jäsenjärjestöjen ja niiden kansainvälisyysvastaavien kanssa. Vuoden 2016 alussa otimme Staabin ja Iltakoulun kv-vastaavien sekä Boomin kv-toimihenkilön kanssa asiaksemme luoda entistä aktiivisempaa JKY-vetoista kv-toimintaa. Tarkoituksena on tuoda kansainvälisiä opiskelijoitamme lähemmäksi suomalaisia opiskelijoita ja lähteä niistä lähtökohdista, mitä vaihto-opiskelijat ja JKK:n ainejärjestöt kv-toiminnalta toivovat. Helmikuun kollegio pidettiin kansainvälisyys-teemalla, ja siellä käydyn keskustelun perusteella todettiin JKY-vetoisten kv-tapahtumien olevan paras tapa tuoda yhteen JKK:n suomalaisia opiskelijoita ja vaihtareita yli ainejärjestörajojen.

Suurin kevään aikana järjestämämme kv-tapahtuma olivat kv-sitsit, jotka JKY järjesti yhdessä vaihtareille tapahtumia järjestävän ESN:n (Erasmus Student Network) kanssa. Aikaisemmin kv-sitsit on pidetty ainoastaan syksyllä, mikä on vaikuttanut siihen, että pelkästään kevään täällä viettävät vaihto-opiskelijat ovat jääneet kokonaan paitsi tästä perinteisestä suomalaisesta opiskeluriennosta. Saamamme positiivisen palautteen pohjalta kv-sitsien järjestäminen syksyn lisäksi myös keväällä olisi tervetullut lisä jokavuotiseen JKY:n tapahtumakalenteriin. Sitsien lisäksi pyrimme järjestämään kv-vastaavien kanssa erilaisia pienempiä tapahtumia esimerkiksi urheiluun, ruoanlaittoon tai talviaktiviteetteihin liittyen riippuen siitä, mitä vaihto-opiskelijat JKY:ltä toivovat. Syksyn alkuun on myös kaavailtu JKK:n vaihtareiden ja kv-tuutorien yhteistä hengailuiltaa. Tärkeää on, että tapahtumien järjestäminen ja toiminnan kehittäminen tapahtuvat vaihto-opiskelijoiden ja JKY:n jäsenjärjestöjen ehdoilla. Nyt keväällä JKY:n kv-toiminta on lähtenyt käyntiin uusien ideoiden voimin ja syksyllä on ilo jatkaa toimintaa niiden pohjalta!

 

IN ENGLISH:

What’s happening: JKY’s international sector?

The upcoming summer is a sign of a big change for the exchange students who have experienced half a year or a whole year here in Tampere. For many Finns it sounds unbelievable that someone not Finnish would like to come here, to the cold and dark Finland voluntarily, but for many exchange students leaving this country feels depressing. Every year about two hundred exchange students come to the School of Management which is more than in any other unit in Tampere University. That is one reason why it is important to develop international activities in the School of Management and in JKY. This should be done in close cooperation with the member organizations of JKY, including Staabi, Iltakoulu and Boomi, and with their international organizers.

In the beginning of 2016 we decided with the international organizers to start developing international activities inside JKY. Our purpose is to improve activities on the grounds of exchange students’ and member organizations’ wishes. On February JKY arranged a college with a theme ”international” where we came to an agreement that the best way to bring Finnish and exchange students together inside the School of Management is to do it through JKY.

The biggest international event JKY organized (in collaboration with Erasmus Student Network ESN) this spring was the international sitsit. The sitsit has usually been organized only in the autumn but considering the feedback we got after the sitsit and the fact that exchange students staying here for only the spring probably wouldn’t have a chance to experience sitsit otherwise, two annual international sitsit would be a good tradition in the future as well. In addition, we have planned to arrange some smaller events, for example cooking nights or sport match excursions, depending on the wishes of the exchange students. This spring plenty of new ideas have come up what comes to the developing of international activities in the School of Management and keeping those in mind we are excited to continue the work in the autumn!

Kategoria(t): Blogi, Uncategorized, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *