Uusia tuulia Johtamiskorkeakoulun kansainvälisissä asioissa

Kansainvälisten asioiden puolella JKY:n alkuvuosi on ollut vilkas. Ensi syksynä Johtamiskorkeakoulussa alkaa kaksi uutta kansainvälistä maisteriohjelmaa, Leadership for Change ja NORDIG, jotka korvaavat osittain vanhoja ohjelmia. Leadership for Change -ohjelmaan tulee noin kolmekymmentä opiskelijaa, jotka viettävät Tampereella kaksi vuotta. Ohjelman tuutoroinnin toteuttamisen tiimoilta ainejärjestöt ovat tehneet yhteistyötä, ja LFC-opiskelijoille päätettiinkin hakea erikseen omat juuri heille sopivat tuutorit.

Uusi kv-maisteriohjelma näin suurella sisäänotolla tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia ainejärjestöjen kansainvälistymiselle. Tuutorointiin panostetaan, jotta saadaan uudet opiskelijat integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan, ja myös järjestöihin uusia kansainvälisiä jäseniä. Tuutori toimii linkkinä ainejärjestön ja uuden Tampereelle saapuvan ulkomaalaisen opiskelijan välillä ja auttaa tuutoroitavaansa orientoitumaan tamperelaiseen opiskelijaelämään. Erityisesti kaksi vuotta kestävien maisteriohjelmien opiskelijat kaipaavat kontakteja Suomesta. Jokainen vaihdossa ollut tietää miten korvaamaton apu edes yksi paikallinen kontakti kohdemaassa on.

Vaihto-opiskelijoita on tulossa Johtamiskorkeakouluun syksyllä jälleen suuri joukko, ja varsinainen kv-tuutorhaku on 20.3-2.4. Kv-tuutorointi on mainio tapa kansainvälistyä kotimaassa, siitä saa kaksi opintopistettä, kulukorvauksen ja sen voi liittää osaksi tutkintonsa kansainvälistymiskokonaisuutta. Jos kiinnostuit ota yhteyttä ainejärjestösi kansainvälisyysvastaavaan!

Harmittavan usein kuitenkin tuutori jää yhdeksi harvoista suomalaisista joihin vaihto-opiskelija tutustuu. Kuuluisaan vaihtarikuplaan jääminen on helppoa, ja ujoilta vaikuttaviin suomalaisiin tutustuminen saattaa tuntua vaikealta. Siksi JKK:n ainejärjestöissä kiinnitetään nyt entistä enemmän huomiota englanninkieliseen tiedotukseen ja kv-opiskelijoille sopiviin tapahtumiin. Uuden Leadership for Change –ohjelman opiskelijat voivat myös liittyä oman pääaineensa ainejärjestön jäseniksi. Myös 6.9.2017 järjestettävästä Johtajuussymposiumista on tulossa tänä vuonna kansainvälisempi, sillä sinne on suunnitteilla myös englanninkielistä ohjelmaa.

JKY järjestää yhteistyössä teekkareiden vaihtarijärjestön ESN INTO:n kanssa kaikille Johtamiskorkeakoulun opiskelijoille avoimet englanninkieliset sitsit 5.4.2017. Teemana on tropiikki, ja meininki on sitseillä ehdottoman kansainvälinen! Sitsitapahtuman löydät täältä. Seuraavat kv-sitsit järjestetään jälleen alkusyksystä.

Kategoria(t): Blogi, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *