Tutustu edunvalvontaan johtamiskorkeakoulussa

JKY:n toiminnan painopiste on edunvalvonnassa. Koulutuspoliittisen sektorin vastuualueisiin kuuluvat esimerkiksi yhteydenpito tiedekuntamme henkilökuntaan sekä kuukausittaisten kollegioiden järjestäminen. JKY:n kollegiot kokoavat kerran kuussa yhteen hallopedit, eli hallinnon opiskelijaedustajat, ja ainejärjestötoimijat keskustelemaan ajankohtaisista JKK:n opiskelijoita koskettavista asioista. Kollegiot järjestetään yleensä aina tiedekuntaneuvoston kokousta edeltävällä viikolla ja kollegiot ovat siitä erinomainen väylä lähettää terveisiä tiedekuntaneuvoston kokouksiin hallopedien kautta.

Lisäksi JKY:n edunvalvontatehtäviin kuuluu aktiivinen seuraaminen esimerkiksi Tampere3 -korkeakouluhankkeeseen liittyvissä asioissa. JKY kokosi esimerkiksi alkuvuonna johtosääntökommentit yhdessä ainejärjestötoimijoiden ja hallopedien kanssa. Sen lisäksi JKY on esimerkiksi viime vuoden puolella ottanut kantaa tiedekuntarakenteeseen ja matalaan hallintorakenteeseen.

JKK:n uuden opintopäällikön esittely ja haastattelu

korhonen marjo 220318 JR 06 mvJohtamiskorkeakoulun opintopäällikkönä on vuoden alussa aloittanut Marjo Korhonen. Ennen nykyistä JKK:n opintopäällikön tehtävää Marjo on työskennellyt opintopäällikkönä EDU:ssa kaksi vuotta. Tämän lisäksi hän on aikaisemmin toiminut esimerkiksi avoimen yliopisto-opiskelun ja aineopettajakoulutuksen koordinoinnin parissa sekä työskennellyt OKM:n aikuiskoulutuksen kehittämisprojektissa useita vuosia. Koulutukseltaan Marjo on kasvatustieteiden maisteri, mutta hän on opiskellut hallintotieteiden perusopinnot osana tutkintoaan. Tämän lisäksi hän on suorittanut muutama vuosi sitten KOHA-opinnot eli korkeakouluhallinnon opintokokonaisuuden. Hauskana sattumana voidaan myös mainita, että Marjon ensimmäinen työtehtävä opintohallinnon saralla oli taloudellis-hallinnollisen tiedekunnan avoimen yliopisto-opintojen koordinointi, joten JKK:n opintopäällikön tehtävän myötä hän ikään kuin palaa lähtöpisteeseen.

JKK:ssa työskentely on ollut Marjosta innostavaa ja mukavaa. Marjon mukaan on ollut virkistävää työskennellä uudessa työympäristössä. JKK:n työyhteisöä Marjo kuvailee auttavaksi ja yhteistyökykyiseksi. Toki uusi työtehtävä on Marjon mukaan myös haastava, sillä kuluva vuosi on opintohallinnon näkökulmasta erittäin tärkeä ja edessä on huomattavia muutoksia niin yliopistojen kuin tiedekuntien tasollakin, esimerkiksi Tampere3:n ja opiskelijavalintojen valtakunnallisen uudistuksen eli ylioppilastutkintotodistusten pisteityksenkin vuoksi.

Tällä hetkellä keskeisimpänä asiana opintohallinnon näkökulmasta Marjo näkee Tampere3:n ja sen alkuun liittyvän, parhaillaan meneillään olevan opetussuunnitelmatyön. Marjon mukaan Tampere3 tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia JKK:n nykyisille tutkinto-ohjelmille esimerkiksi uusien, yhteistenkin tutkinto-ohjelmien muodossa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nykyiset tutkinto-ohjelmat sekä niiden perinteet ja osaamiset olisivat uhattuina, vaan niiden rinnalle voisi tulla myös uusia tutkinto-ohjelmia. Tämän vuoden uudistusten vuoksi Marjo kuvaileekin tätä vuotta uransa ehkä ”sumuisimmalta” näyttävänä ajanjaksona, joka vaatii koko yhteisöltä paljon epävarmuuden sietämistä. Tästä huolimatta hän on kuitenkin optimistinen tulevista uudistuksista ja hänellä on vahva luottamus että asiat järjestyvät.

Jos sinulla on esimerkiksi kursseihin tai opetukseen liittyviä huolia, JKK:ssa on monia eri toimijoita, joiden puoleen voit kääntyä.

Opintokoordinaattorit ja opintopäällikkö

JKK:n opintokoordinaattoreina toimivat Elina Kangastupa (kauppatieteet) ja Aino Nordling (hallintotieteet ja politiikan tutkimus). Opintopäällikkönä toimii Marjo Korhonen.

Ainejärjestöjen koulutuspoliittiset vastaavat

Ainejärjestöjen koulutuspoliittiset vastaavat, eli kopot, auttavat mielellään omaan opintosuuntaan liittyvissä haasteissa ja vievät tarvittaessa asiaa eteenpäin. Lisäksi apua saat myös JKY:n koulutuspoliittiselta vastaavalta Riku Viitamäeltä.

Dekaani

JKK:n dekaanina toimii Antti Lönnqvist. Mikäli jokin asia ei ratkea ainejärjestöjen koulutuspoliittisten vastaavien, opintokoordinaattorien tai opintopäällikön voimin, voit myös aina olla yhteydessä tiedekuntamme dekaaniin.

Kategoria(t): Blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *