Info

 

JKY pähkinänkuoressa

Vuonna 2011 perustettu Johtamiskorkeakoulun ylioppilaat ry eli JKY on kaikki Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun opiskelijat kokoava järjestö, jonka pääasiallinen tehtävä on ajaa kolmen tutkinto-ohjelman sekä yhdentoista ainejärjestön etua ja tuoda opiskelijoita yhteen. Yhteisenä kattojärjestönä JKY:llä on yksittäistä ainejärjestöä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa opiskelijoita koskeviin päätöksiin. Pääpaino JKY:n toiminnassa on siis edunvalvonnassa, mikä näkyy aktiivisena yhteydenpitona ainejärjestöihin ja tiedekuntaan.

Yksi tärkeimmistä toiminnan muodoista JKY:ssä on kuukausittain järjestettävä kollegio, joka tuo järjestöaktiivit, hallinnon opiskelijat ja muut aktiiviset opiskelijat yhteen keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja tiedekuntaneuvoston linjauksista. Tämä tärkeä ja hyödyllinen keskustelufoorumi takaa sen, että opiskelijoiden ääni tulee paremmin kuulluksi ja ainejärjestötasolla tiedetään mitä tiedekunnassa tapahtuu.

Vaikka JKY on vielä nuori järjestö, se on löytänyt hyvin paikkaansa sekä ainejärjestöaktiivien että johtamiskorkeakoulun hallinnon silmissä. Edunvalvonnan lisäksi vähintään yhtä tärkeä osa-alue JKY:n toiminnassa on yhteisöllisyys, joka tuo opiskelijoita yhteen kaikista kolmesta tutkinto-ohjelmasta. Vaikka uudet opiskelijat tutustuvat fuksivuonna pääosin oman ainejärjestönsä toimintaan, haluamme yhteisten tapahtumien kautta tuoda JKY:tä lähemmäs jokaista riviopiskelijaa.

Koko vuoden suurin tapahtumamme on syyskuun alussa järjestettävä Johtajuussymposium, joka koostuu mielenkiintoisista paneeleista, asialuennoista sekä rennosta opiskelijaohjelmasta. Johtajuussymposium kerää yleisöä aina opiskelijoista poliittisiin vaikuttajiin ja yritysmaailman ammattilaisiin. Päivän kruunaa illalla järjestettävä iltakaronkka, jossa nähdään huikeita esiintyjiä ja vietetään hauska ilta yhdessä JKK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.

Vuoden aikana JKY järjestää myös muita opiskelijatapahtumia, joita ovat muun muassa yhteinen vapputapahtuma sekä keväällä ja syksyllä järjestettävät kv-sitsit. Kansainvälisyys otetaan JKY:n toiminnassa myös muuten laajasti huomioon tarkoituksena kehittää kansainvälistä toimintaa johtamiskorkeakoulun suomalaisille ja ulkomaalaisille opiskelijoille.

JKY:n toiminnasta vastaa kuusihenkinen hallitus, johon valitaan vuosittain toimijoita kaikista kolmesta tutkinto-ohjelmasta. Tämä takaa aidon poikkitieteellisyyden ja tutkinto-ohjelmien rajat ylittävän vaikuttamisen. Toimimme siis kokoavana äänenä johtamiskorkeakoulun opiskelijoille, ja haluammekin ottaa huomioon kaikki kauppatieteiden, hallintotieteiden ja politiikan tutkimuksen opiskelijat sekä suurista että pienistä järjestöistä. Parhaiten pääset mukaan seuraamalla JKY:n tiedotusta Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Liity myös sähköpostilistalle ja tule käväisemään toimistossamme Pinni A:n vitoskerroksessa. Nähdään kollegioissa, tapahtumissa ja missä vaan!

Maarika Kujanen
Puheenjohtaja 2017


jkylogo_color_full

0 vastausta kohteessa Info

  1. Hallat ry sanoo:

    Hallojen verkkosivu löytyy nykyisin osoitteessa http://www.hallat.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *